Reken Vaardig


Voor meer plezier in het leren rekenen

Werkwijze Lessen

De lessen worden in een één-op-één situatie gegeven en duren in principe 1 uur. In de plezierige en veilige praktijkruimte zal in de lessen met verschillende werkvormen gewerkt worden. Er is tijd voor uitleg en inoefenen van nieuwe rekenvaardigheden. Om het leren weer leuk te maken spelen we uitdagende spelletjes, oefenen we op de computer, op papier en met concreet materiaal waardoor er veel afwisseling in de les is. Op deze manier is oefenen en herhalen een stuk leuker en worden de rekenvaardigheden verder ontwikkeld.

Om kinderen met een rekenprobleem verder te kunnen helpen, zal er ook thuis geoefend moeten worden. Uw kind krijgt een map mee naar huis waarin het huiswerk zit. Het huiswerk heeft altijd betrekking op de rekenvaardigheden die we in de RT-les hebben behandeld en geoefend. Het is beter het huiswerk over meerdere dagen te verdelen in plaats van alles in één keer doen. Met vaker herhalen blijven vaardigheden beter beklijven.

Er zal overleg zijn met school over de aanpak in de rekenles, de aansluiting met de methode op school en het eventueel inzetten van hulpmaterialen.